Un malson…
“La pell freda”
Autor: Albert Sánchez Piñol.
Editorial: La campana.
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2002.
Pàgines: 307.
Albert Sánchez Piñol, nascut a Barcelona a l’any 1965, és antropòleg i escriptor. La pell freda, una novel·la que s’ha convertit en un best seller, amb més de 30.000 exemplars venuts de 14 edicions.
La pell freda està instal·lada després de la lluita patriòtica per la independència d’Irlanda, ja que, el personatge principal és un militant de l’exèrcit republicà Irlandés que desenganyat de tot allò acepta un lloc de treball com a meteoròleg en una diminuta illa amb el desig de fugir del seu país i trobar una nova vida.
Quan arriba a l’illa es troba sols amb un far i amb l’oficial de senyals, Batís Caffó que no l’ajuda en res. Arrel les primeres nits, el protagonista sofrís uns atacs d’uns éssers monstruosos en la seua cabana. Aquests éssers tenen una gran importància en la novel·la.
Poc a poc i gràcies a alguna estratègia consegueix quedar-se al far amb Batís Caffó per protegir-se dels atacs dels citauca.
En aquest moment entra un nou personatge en acció, Anneris, un citauca que viu al far amb Batís Caffó. La relació d’ells és molt estreta i la història es centra sols en ells tres. A partir d’aquest fet succeixen una sèria de aconteciments que fan que la novel·la siga cada vegada més cruel i dura fins arribar a finals inesperats pel lector.
La pell freda és una novel·la de gènere fantàstic que continua amb una tradició de ciència ficció per incloure en el relat sers diferents, però intel·ligents i incomprensibles per a l’home.
Per tant, podem dir que és una novel·la esplèndida que reflexa molts sentiments tant bonics com dolents en tota la narració. També he de dir que té un gran argument que no ens deixa parar de llegir. L’autor escriu amb una prosa clara i senzilla que fa de la novel·la una obra per a llegir tot el món.
La pell freda és, en definitiva, una excel·lent novel·la de línea clara amb un gran magnetisme per a l’espectador per totes les emocions que recorre el lector durant la seua lectura. Sentiments com la soletat i la bojeria que, en certes ocasions resulten dolents per al lector, en aquest cas es troben en molts moments de l’obra.
Un malson per al protagonista de la història, un somni realitzat per a Albert Sánchez Piñol.
Amor negre.
“El caçador d’estels”.
Autor: Khaled Hosseini.
Editorial: Amsterdam.
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2008.
Pàgines: 360.
Khaled Hosseini, metge musulmà, va nàixer el 4 de Març de 1965 a Kabul (Afganistan). Va fugir als Estats Units després de l’entrada dels talibans a l’Afganistan.
Podem pensar que aquest llibre és un relat autobiogràfic.
El caçador d’estels narra la vida de dos xiquets afganesos (Amir i Hassan) i construeix una gran història basada en les relacions d’amor, amistat, traició i lleialtat. En aquest llibre l’autor mou al protagonista Amir, sobre un fet que va ocórrer en la seua infancia i que el marca fins al final del llibre, un fet que té com a protagonista un estel.
Podem dir que aquest llibre creix en interés, és a dir, a mesura que passen els capítols els sentiments creixen i són més durs.
Et dones compter de la gran violència que amaga un relat basat en la amistat de dos xiquets.
Aquesta novel·la consegueix transportar-te a la greu i dura realitat d’un país com l’Afganistan i et mostra les més diverses situacions que han sofrit els seus habitants. Així t’ensenya com són les relacions amb les persones majors, els xiquets i les dones i el sofriment amagat d’una guerra.
El caçador d’estels ha sigut considerada com un relat autobiogràfic però, mai no ha sigut confirmat.
L’autor escriu amb una prosa clara i senzilla que agrada al lector i ens fa continuar llegint.